Tečaj GNO 03 2016

Teden med 1. in 4. avgustom je potekalo tretje letošnje usposabljanje gasilcev za gašenje požarov v naravnem okolju (GNO). Tečaj je potekal v ICZR, enota Sežana. Na uvodni uri so tečajnike razdelili v 3 oddelke, kateri bi v primeru izbruhu požara v naravi pomagali gasilcem ZGRS Sežana ob gašenju.
Prvi dan so tečajniki poslušali predavanja iz varstva pri delu, zakonodaje, naprav za gašenje in uporaba le teh, itd.
Drugi dan tečaja je potekalo spoznavanje opreme in vozil za gašenje požarov v naravi. Po kosilu so sledila predavanja iz taktike gašenja požarov v naravnem okolju.
Tretji dan so tečajniki preživeli na Počku, kjer so stvari iz teorije preizkusili še praktično na terenu. Tam se je delalo na treh delovnih točkah, kjer so se tečajniki spoznavali, kako in s katero opremo se pristopi h gašenju v primeri pehotne enote, kako in kdaj se uporablja klasičen napad in kdaj VT ter kako se dela s hruško, katero uporablja helikopter pri gašenju iz zraka. Na koncu dneva je sledila še zaključna vaja, kjer so se tečajniki razdelili v 3 sektorje in požar pogasili.
Četrti dan so tečajniki preživeli v predavalnici in poslušali predavanja o preventivnih ukrepih, sistemu protipožarnih ukrepov,kartografiji.
Tečaj se je zaključil s krajšim testiranjem, katerega ste opravili obe naši članici, ki sta se udeležili res zanimivega in poučnega tečaja. Dekletoma čestitamo! Teden je minil mirno in posredovanje tečajnikov ob požarih v naravi ni bilo potrebno. Velika zahvala gre vsem predavateljem, inštruktorjem in ostalim, ki so teden preživeli s tečajniki in jim posredovali svoje izkušnje in znanje, katerega imajo zaposleni v ZGRS Sežana veliko. Hvala! Nekaj fotografij lahko vidite tule.

GNO 3

GNO12

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja