Velik požarna ogroženost za občino Cerknica ostaja v veljavi, 5.7.2022

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 1. julija 2022, v občinah na območju izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj, Ljubljana, Celje, Slovenj Gradec, Trbovlje, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Brežice in Novo mesto. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta s 5. julijem 2022 na teh območjih prenehala izvajati poostren nadzor.


V občinah Ankaran, Izola, Koper in Piran na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Koper, v občinah Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin in Vipava na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica ter v občinah Bloke, Cerknica, Divača, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Komen, Loška dolina, Pivka, Postojna in Sežana na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna velika požarna ogroženost naravnega okolja, razglašena 1. julija 2022, še naprej ostaja v veljavi.


Na območju teh občin je, do preklica, v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta na območjih teh občin še naprej izvajala poostren nadzor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja