PREKLIC velike požarne ogroženosti za občino Cerknica, 8.7.2022

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

R A Z G L A Š A

prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 1. julija 2022:

  • na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica v občinah Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal, Kobarid, Šempeter-Vrtojba, Tolmin in Vipava. V občinah Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja velja na območju severno od reke Vipave, v občini Nova Gorica pa na območju severno od rek Vipava in Branica.
  • na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna v občinah Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta z 8. julijem 2022 na teh območjih prenehala izvajati poostren nadzor.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja, razglašena 1. julija 2022, ostane v veljavi:

  • na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Koper v občinah Ankaran, Izola, Koper in Piran,
  • na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna v občinah Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana in Komen,
  • na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica na območju Krasa in sicer v občinah Miren Kostanjevica in Renče-Vogrsko na območju južno od reke Vipave, in v občini Nova Gorica na območju južno od rek Branica in Vipava.

Na območjih, kjer je še razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, je v naravnem okolju do preklica poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta na območjih teh občin še naprej izvajala poostren nadzor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja