32. posvet za članice

20.11.2021 je potekal 32. posvet za članice. Žal je zaradi Covid -19 posvet potekal preko spletne platforme Zoom namesto v živo v Cerknem. Udeležencev posveta je bilo čez 100. Iz GZ Cerknica sva se udeležili Pavla Ponikvar in Tina Hribljan.

Na posvetu so predstavili aktualnosti v gasilski organizaciji in nasledstveno kadrovanje; kaj potrebuje oseba, da je dober vodja na nekem položaju v gasilski organizaciji. Poudarek je bil na skrbi, da bodo nasledniki pripravljeni na prevzem funkcij, ob poteku trenutnih mandatov. Predstavilo se je tudi gašenje požara v severni Makedoniji; kakšna organizacija je bila potrebna za uspešno omejitev požara. V naslednji točki je bila izpostavljena organizacija CTIF tekmovanja, ki bo naslednje leto potekalo v Celju od 17. do 24. julija. To je izjemna promocijska možnost za Slovenijo, saj bodo tekmovalci prišli iz 30 različnih držav. Novost, ki se dotika članic, je Priročnik za članice, ki bo kmalu izšel. Za konec je sledil povzetek dogajanja v Svetu članic GZS v letih od 2019 do 2021.

Tematike so bile aktualne in izredno zanimive. Celoten posvet je bil izveden profesionalno in bi ga priporočala vsem gasilcem, članom in članicam. Vse pohvale organizatorjem, bilo je odlično! (T. Hribljan)

Foto: GZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja