Tečaj NGČ 2019/2020

V organizaciji GZ Cerknica je vse od oktobra 2019 potekal tečaj za nižjega gasilskega častnika (NGČ). Tečaj so obiskovali gasilci iz GZ Cerknica, GZ Loška Dolina in GZ Logatec. Najprej se je izvedlo sprejemno testiranje, ki so ga vsi štirje člani našega društva tudi uspešno opravili. Nato so sledila predavanja o organizaciji gasilstva, osebnosti gasilca, gradbeništvu, prvi pomoči, itd., ki so se izvajala v prostorih PGD Grahovo. Največ poudarka se je dalo pri samem predmetu Gasilska taktika, za katerega so na tečaju imeli namenjenih največ ur, tako teoretičnih kot praktičnih. Pri tečaju smo nudili pomoč tudi s predavatelji, na praktičnih vajah pa z vozilom in strojnikom. Tečaj je vse skupaj obsegal 113 ur.

Po uspešnem delu pri vseh predmetih, je v začetku februarja 2020 sledil ustni izpit pred komisijo iz GZS. Uspešno opravljen izpit je bil pogoj za udeležbo na praktičnem izpitu na Igu, ki je bil izveden 15.2.2020. Tam so bili tečajniki razdeljeni v tri oddelke. Preko dneva so izvajali različne scenarije, vsak pa je moral biti enkrat v vlogi vodje intervencije.

S ponosom naznanjamo, da so vsi štirje tečajniki opravili tudi zadnji del tečaja. Tako smo v društvu bogatejši za 4 nižje gasilske častnike. Čestitke!

Praktične vaje med izvedbo tečaja.
Foto: Aleksandra Tegelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja