IDA 04 20

15.1. in 16.1.2020 so se 3 tečajniki iz gasilske zveze Cerknica udeležili tečaja IDA in eden iz med njih je bil tudi naš operativni član.

Prvi dan smo tečajniki spoznali opremo gasilca za notranje napade, sestavo izolirnega dihalnega aparata in maske ter na koncu dneva še prvo pomoč in dihala.

Drugi dan je sledilo praktično usposabljanje, na njem smo se naučili sestaviti IDA, nameščanje reševalne maske, izvlek gasilca, po tem je pa sledilo ocenjevanje gasilca v labirintu, v katerem smo morali premagati tri kroge, na koncu vsakega prehoda pa je sledila še obremenitev. 2. krog smo pred prehodom v labirint opravili prehod skozi simulator jaška, se povzpeli po lestvi do 2. nadstropja stolpa ter nadaljevali po stopnicah do vrha objekta. V 3. krogu nas je čakalo opremljanje z IDA v vozilu in nato zadnji prehod skozi labirint. Nazadnje smo morali v zadimljeni požarni hiši v skupini treh gasilcev preiskati sobo 1. nadstropja in se vrniti nazaj. Pri tem nam je pomagala vrv, ki smo jo navezali na steber pred objektom.

Vsi trije tečajniki smo tečaj uspešno opravili. (P. Oblak)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja