Požar v podjetju Fragmat Podskrajnik, 13.6.2019

Ob 20:26 so se nam oglasili pozivniki, ki so naznanili požar v podjetju Fragmat v IC Podskrajnik. Na kraj je v prvem izvozu takoj odhitelo 6 gasilcev iz našega društva. Črn oblak dima, ki je bil viden od daleč, je že govoril o veliki razsežnosti požara. Na kraju je bil del ekipe razporejen v sektor zahod, kjer smo gasili zahodni del stavbe, gasilci iz drugega izvoza pa so bili razporejeni med rezervno ekipo za IDA. Poleg tega smo pregledali pisarne in prostore na severnem delu stavbe, katere je požar poškodoval. Izvajali smo tudi prevoz gasilcev iz požarišča na zbirno mesto ter usmerjali promet.

Zahvalili bi se vodstvu intervencije, ki je svoje delo opravilo z odliko in vsem našim članom in članicam, ki so se odzvali na poziv. Na intervenciji je sodelovalo 12 operativnih članov, med njimi 5 deklet.

V četrtek, 13.6.2019, ob 20.14 je v IOC Podskrajnik II. v občini Cerknica v podjetju Fragmat zagorel stroj v proizvodni hali. Požar, katerega so poizkusili pogasiti zaposleni, se je hitro razširil na celotno halo, ter na zunanje skladišče. Požar, ki je uničil celotno proizvodno halo v izmeri približno 2000 kvadratnih metrov, dva viličarja, dve kombinirani vozili, prikolico za tovorno vozilo in zunanje skladišče na površini približno 20.000 kvadratnih metrov, je gasilo okoli 316 gasilcev iz 31 gasilskih enot, katerim je uspelo ubraniti vse sosednje objekte. Gasilci iz IGD Kovinoplastika Lož in pripadniki mobilnega laboratorija ELME so postavili lovilce in pivnike na iztoke meteornih voda v bližnji potok, pripadniki mobilnega laboratorija ELME so na kraju tudi izvajali meritve zraka, katere bodo znane v prihodnjih dneh. Na kraju je bila tudi ekipa reševalcev NMP Cerknica. Zaradi splošne nevarnosti so bile sprožene tudi sirene javnega alarmiranja, ter preko medijev objavljeno opozorilo za prebivalce. Evakuirani so bili štirje prebivalci iz bližnjega stanovanjskega objekta in zaposleni iz bližnjega podjetja, zaposleni podjetja Fragmat pa so se evakuirali sami. Obveščene so bile vse pristojne službe, vzpostavljen je bil tudi občinski štab CZ. Med intervencijo je Policija zaprla širše območje okoli kraja dogodka, poškodovanih ni bilo. Na kraju ostaja gasilska straža.

Fotografije – PGD Ivanje selo

Fotografije – občina Cerknica

Blog našega člana

Prispevek 24ur.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja