PRENEHANJE velike požarne ogroženosti za našo občino, 12.3.2019

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 12. marcem 2019 razglaša prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 25. februarja 2019:

– v občinah Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova – Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Kočevje, Komenda, Kostel, Litija, Ljubljana, Logatec, Log – Dragomer, Loški Potok, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Osilnica, Ribnica, Sodražica, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velke Lašče, Vodice, Vrhnika na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Ljubljana,
– v občinah Trbovlje, Zagorje ob Savi in Hrastnik na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Trbovlje,
– v občinah Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki in Sevnica na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Brežice, – v občinah Črnomelj, Dolenjske Toplice, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Novo mesto, Semič, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto,
v občinah Bloke, Cerknica in Loška dolina na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna ter
– v občinah Idrija in Cerkno na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta z 12. marcem 2019 na zgoraj navedenih območjih prenehala izvajati poostren nadzor.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja do preklica še naprej ostaja v veljavi v občinah v jugozahodnem delu države: Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba. Na območju teh občin bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija še naprej izvajala poostren nadzor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja