DOBRODELNA AKCIJA: Stara plastenka za nov inkubator

V PGD Ivanje selo smo se pridružili dobrodelni akciji zbiranja starih plastenk. Sredstva se zbirajo v okviru ozaveščevalno-humanitarnega projekta Jaz, ti, mi, za Slovenijo in bodo v celoti namenjena za sofinanciranje nakupa ogrevalne mizice v izolski porodnišnici. Več odpadnih plastenk kot bo zbranih po slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, fakultetah, podjetij in drugih organizacijah, višji bo finančni prispevek DROE Unirec za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke v izolski porodnišnici. Zbrane plastenke lahko vaščani in ostali dostavite do gasilskega doma Ivanje selo (lahko jih pustite pod nadstreškom na spodnji stani doma) in bodo ob koncu akcije prepeljani na zbirno mesto. Zaključek akcije bo 22. aprila 2017.

Kako zbiramo?

  • Zbirajo se le ODPADNE PLASTENKE PIJAČ IN MLEČNIH IZDELKOV, saj morebitni ostanki druge vsebine v odpadnih plastenkah PET (olje, kis, prašek, mehčalec, šampon …) lahko otežijo njihovo predelavo.
  • Vse zbrane odpadne plastenke morajo biti ločene DOSLEDNO in PRAVILNO:
    biti morajo popolnoma izpraznjene, stisnjene, če je mogoče, zaprte s pokrovčkov (da se ne razprejo ali ne izteče morebiten ostanek vsebine) in zbrane v posebni vreči, škatli ali zabojniku, brez morebitnih drugih odpadkov.

zbiranje plastenk 2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja