Oktober – mesec požarne varnosti 2016

Vsako leto Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije ter Slovenskim združenjem za požarno varstvo pripravi aktivnosti s področja varstva pred požarom. V preteklih letih so bile izpostavljene predvsem teme o požarni varnosti, letos pa so vsebino razširili tudi na ostale naravne in druge nesreče.

Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida. Zanjo smo se odločili skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje ter Združenjem za požarno varnost, zaradi pogostih nesreč z ogljikovim monoksidom in ponavljajočimi se požari, ki praviloma nastajajo zaradi človekove malomarnosti in neznanja. Geslo letošnjega oktobra je »Delujmo preventivno«.

11. novembra 2013 je bil sprejet Pravilnik o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav (Uradni list RS, št. 100/13), ki med drugim določa, da se mora v prostore s kurilnimi napravami, odvisnimi od zraka v prostoru, namestiti CO-senzorje najkasneje do 1. januarja 2017.

Zavedati se moramo, da je preventivno delovanje zelo pomembno. Z ustreznim in pravočasnim ravnanjem lahko preprečimo marsikatero nesrečo ali vsaj zmanjšamo njene posledice. Poudariti pa velja, da je treba delovati preventivno vsak dan, ne le v mesecu oktobru.

delujmo-preventivno-2016

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja