Zbiranje sredstev za tekmovalno opremo

Mladinska komisija se zaveda, kako pomemben je naš podmladek. Zato vsako leto damo veliko poudarka na delu z našo mladino. Z njo se udeležujemo različnih tekmovanj, veliko vadimo, posledično pa se iztroši tekmovalna oprema. Zaradi tega smo se z mladino odločili pripraviti koledar, vsa sredstva pa bodo namenjena posodobitvi tekmovalne opreme. Tako smo ta vikend z mladino zbirali prostovoljne prispevke v Mercator centru Cerknica in Postojna. Obiščete nas lahko še 22.12.2019 pred kulturnim domom v Cerknici na Božičnem sejmu. (S. Žorž)

Požar v nestanovanjskih stavbah, 11.11.2019

Ob 4.46 je na koncu Škocjanske ceste na Rakeku v občini Cerknica gorel lesen vikend velikosti 30 m2. Na požar smo izvozili z 2 voziloma in 7 gasilci, kjer smo nudili pomoč pri gašenju požara. Vikend, ki je uničen v celoti, smo pogasili skupaj z gasilci PGD Rakek, PGD Unec in PGD Cerknica.

Ob 5.43 smo dobili nov poziv o močnem dimu na črpalki OMV Rakek. Na kraj smo se odpravili skupaj s PGD Rakek, Unec in Cerknica. Med potjo smo dobili preklic, tako da posredovanje ni bilo potrebno.

VIDEO 1

VIDEO 2

Vaje operative – scenariji

Najprej smo se pogovorili in zmenjali mišljenja in predloge ob različnih scenarijih na preteklih vajah in opažanja. Pripravili smo napad (mokra vaja) – gorela je kuhinja v drugem nadstropju. V drugem scenariju smo imeli nepokretnega ponesrečenca v nezavesti. Povadili smo tudi komunikacijo preko postaj. (N. Hribljan)