• Zaključek z mladino 2022

  Zaključek z mladino 2022

  V sredo smo se z našim podmladkom posladkali s sladoledom iz Ledija. Uspešno smo zaključili tekmovalno polletje – seveda bi lahko rekli tekmovalne tri mesece, saj se prej dve leti …Preberi več »
 • Regijska orientacija 2022

  Regijska orientacija 2022

  V nedeljo, 19.6.2022, je prav tako v Otavah potekala regijska orientacija. Udeleženci so prihajali iz GZ Vrhnika, Logatec, Cerknica in Loška dolina. Kot smo že poročali, so naše društvo zastopale …Preberi več »
 • Občinska orientacija 2022

  Občinska orientacija 2022

  V soboto, 18.6.2022, je v Otavah v organizaciji PGD Dolenje Jezero, PGD Otave in GZ Cerknica potekala občinska orientacija. Na tekmovanju smo društvo predstavljali s 6 ekipami. Pionirji – 20. …Preberi več »
 • HEL OBN 05 22

  HEL OBN 05 22

  V soboto, 11.6.2022, je na Igu potekal teoretični del obnovitvenega tečaja za opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči z uporabo zrakoplovov – modul B. Seznanili smo se z novosti in …Preberi več »
 • Prevzem vozil PGD Cerknica

  Prevzem vozil PGD Cerknica

  V soboto, 11.6.2022, smo se udeležili svečanega prevzema vozil PGD Cerknica (GVC-3 in GVL-2). Po slavnostni predaji, blagoslovu vozil in kulturnem programu, smo si vozili ogledali. Čestitamo osrednji enoti za …Preberi več »
 • Vaje operative – trodelni napad

  Vaje operative – trodelni napad

  Na vročo nedeljo se je operativa zbrala na operativnih vajah. Tema vaj je bila ponovitev trodelnega napada. Obnovili smo sestavne dele trodelnega napada ter se seznanili z relejnim podajanjem vode …Preberi več »
 • 20. tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil Postojna

  20. tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil Postojna

  V soboto, 4.6., je potekalo še eno tekmovanje, na katerem smo zastopali naše društvo. PGD Postojna je organiziralo že 20. rally ekip gasilskih terenskih vozil. Ekipa je morala ob terenski …Preberi več »
 • Tekmovanje starih ročnih brizgaln, Studeno 2022

  Tekmovanje starih ročnih brizgaln, Studeno 2022

  V soboto, 4.6.2022, smo se z ekipo za stare brizgalne udeležili tekmovanja v organizaciji PGD Studeno. Nastopilo je skupno 6 ekip v moški in ženski konkurenci iz Vranskega, Pijave Gorice, …Preberi več »
 • XIX. memorial Rudolfa Maistra na Uncu

  XIX. memorial Rudolfa Maistra na Uncu

  Po dveh letih premora smo se s pionirji ponovno zbrali na XIX. Memorialu Rudolfa Maistra na Uncu. Udeležilo se ga je 19. ekip. Tekmovali smo v vaji z vedrovko, prenosu …Preberi več »
 • Prošnja za pomoč pri srečolovu

  Prošnja za pomoč pri srečolovu

  Spoštovani, po dveh letih premora zaradi ukrepov za obvladovanje epidemije se je letos upravni odbor PGD Ivanje selo odločil, da ponovno organiziramo gasilsko veselico v naši vasi in tako oživimo …Preberi več »
 • Tekmovanje starejših gasilcev za pokal Notranjske

  Tekmovanje starejših gasilcev za pokal Notranjske

  V soboto, 20.5.2022, smo se starejši gasilci udeležili tekmovanja v Logatcu. Bili smo uspešni. Zasedli smo 3. mesto in tako obogatili zakladnico pokalov v društvu.Preberi več »
 • 33. posvet predsednic komisije za članice v Cerknem

  33. posvet predsednic komisije za članice v Cerknem

  33. posvet za predsednice komisije za članice je potekal v Cerknem v času od 7.5 do 8.5. Udeležile so se ga 3 članice iz gasilskih zvez Notranjske regije. Zadnji dan sva …Preberi več »
 • Florjanova maša in prevzem vozila PGD Laze-Jakovica

  Florjanova maša in prevzem vozila PGD Laze-Jakovica

  To nedeljo smo se po dveh letih ponovno zbrali na Florjanovi maši. Bogoslužje je potekalo v farni cerkvi v Planini. Po maši je sledil prevzem in blagoslov novega vozila PGD …Preberi več »
 • Vaje operative – vozila in oprema

  Vaje operative – vozila in oprema

  Današnje redne mesečne vaje so bile na temo vozil in opreme ter uporabe le-te. Posvetili smo se predvsem voziloma in opremi v našem društvu, od kategorizacije in z njo povezane …Preberi več »
 • Opozorilo in napotki pri kurjenju kresov

  Opozorilo in napotki pri kurjenju kresov

  Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje obvešča organizatorje morebitnih javnihprireditev s kresovanjem ter vse druge, ki bodo ob prvomajskih praznikih kurili kresove, damorajo pri tem upoštevati predvsem naslednje napotke, …Preberi več »
 • Vaje PPO – scenariji

  Vaje PPO – scenariji

  Tokrat smo se na vajah zbrali prvi posredovalci. Obnovili smo postopke in ukrepe ob posredovanju pri srčnem zastoju odrasle osebe in otroka ter ob krvavitvi iz različnih delov telesa.Preberi več »
 • Reševanje obolelih oseb, 13.4.2022

  Reševanje obolelih oseb, 13.4.2022

  Ob 20.41 se je na Rakeku, občina Cerknica, nahajala nenadno obolela oseba. Do prihoda reševalcev NMP Cerknica, smo ji pomoč nudili prvi posredovalci iz Rakeka, Unca in Ivanjega sela. Reševalci …Preberi več »
 • Občinski kviz 2022

  Občinski kviz 2022

  Po dveletnem premoru od tekmovanj smo se z mladino danes udeležili občinskega kviza gasilske mladine s kar 6 ekipami. Tekmovanje je potekalo na Uncu. Med pionirskimi ekipami je najbolje šlo …Preberi več »