Občinsko tekmovanje – Matevž Hace 2017

V soboto, 24.9.2017, je v Ložu potekalo občinsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Naše barve sta zastopali ekipa članov B in pionirjev. Člani so se pomerili v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja in teoretičnem testu in so v svoji kategoriji zasedli 2. mesto. Pionirji so tekmovali v vaji z vedrovko, prenosu vode ter vaji razvrščanja in zasedli 6. mesto. Ekipa članov B se je s tem rezultatom zagotovila nastop na regijskem tekmovanju. Čestitamo! Fotografije pa v fotogaleriji.

Državna orientacija 2017

V soboto, 16.9.2017, je v Gorici pri Slivnici – GZ Šentjur potekala državna gasilska orientacija, katere so se udeležile le najboljše ekipe iz vseh 17-ih gasilskih regij v Sloveniji. Na tekmovanju so nastopili tudi naši mladinci (Dejan, Klavdij, Ambrož) ter na koncu zasedli 22. mesto. Mentorju Matjažu in ekipi čestitamo za uspeh. Rezultati.

Vaje bolničarjev – rane, opeklinske poškodbe, poškodbe zaradi mraza

Tokrat smo se bolničarji izobraževali o ranah, opeklinskih poškodbah in poškodbah, ki nastanejo zaradi mraza. Pogledali smo si tehnike obvezovanja, kakšne rane poznamo, kako ukrepamo in naj kaj moramo paziti pri ranah (zastrupitve). Pri opeklinah smo govorili o ukrepih, ki jih izvajamo, da omilimo opeklino, kako ocenimo površino opeklinske poškodbe, itd. Za konec smo si pogledali še ozebline in podhladitev v sklopu poškodb zaradi mraza. Seznanili smo se s stopnjami podhladitev in nudenjem prve pomoči podhlajenim osebam.

Foto: Wikiwand

Srečanje veteranov GZC 2017

V nedeljo, 3.9., je v organizaciji PGD Rakek potekalo tradicionalno letno srečanje veteranov. Letos se je vse skupaj dogajalo v Rakovem Škocjanu. Po prihodu in okrepčilu so sledile igre. Ekipe so se lahko pomerile v balinanju in vaji z vedrovko, prirejeni za to srečanje. Med vsemi navzočimi so tudi izbrali najstarejša člana, ki sta se udeležila tega dogodka. Za živo glasbo je poskrbela skupina Drug problem.