Požari v stanovanjskih stavbah, 24.7.2017

Ob 18.20 nas je ReCO Postojna aktiviral v pripravljenost zaradi dima v objektu na Rakeku. Kmalu zatem je sledil izvoz, saj je zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša. Posredovali smo gasilci PGD Rakek, Unec, Cerknica in Ivanje selo. Pogasili smo goreče ostrešje in podstrešje stanovanjske hiše. Preventivno smo ostrešje prekrili s PVC folijo. Na kraju so bili tudi delavci elektro podjetja in Policija. Uničeno je ostrešje in podstrešje hiše. Fotografije.

Izlet mladine 2017

Na lepo sončno soboto smo se z našim podmladkom odpravili na izlet. Pot nas je vodila proti Primorski, kjer smo začeli z ogledom GB Koper. Tam so nam predstavili delovanje gasilske brigade, povedali nekaj o zgodovini in katera območja pokrivajo, predstavili, kako poteka njihov delovnik, nato pa smo se preselili v garažne prostore, kjer smo si ogledali vozila in spust po drogu. Po končanem ogledu smo se v sproščenem duhu zabavali v Športnem parku Bonifika. Od tam smo nato krenili proti Izoli, natančneje v Simonov zaliv, na kopanje. Sledilo je kosilo in ponovno kopanje do poznih popoldanskih ur. Brez sladoleda v tako vročem dnevu pač ne gre. Dan smo zaključili z obmetavanjem z vodnimi balončki. Mladina je uživala in si želi, da drugo leto ponovimo. Dogajanje z izleta pa si oglejte tukaj.

4. tekmovanje s starimi ročnimi brizgalnami

Tokrat smo se udeležili 4. tekmovanja s starimi ročnimi brizgalnami, ki že tradicionalno poteka v Novi vasi na Blokah. Letošnja ekipa je bila v enaki sestavi kot lanska. Na tekmovanju je nastopilo 8 ekip v kategorijah mladincev, članic in članov. V ekipi članov smo zaradi nekaj smole dosegli 5. mesto. V ekipi smo imeli tudi najstarejšega tekmovalca, ki pa se je letošnji nagradi odpovedal, zato je to nagrado prejel drugi najstarejši tekmovalec, in to je bil tudi naš član, Franc Štefančič. Ker nas veseli druženje in obujanje spominov iz starih časov, se naslednje leto ponovno snidemo. TULE najdete nekaj fotografij.

20. srečanje članic v Lazah

V soboto, 15.7.2017, je v Lazah potekalo že 20. srečanje članic, katerega se je udeležilo 27 ekip. Tekmovalke so nastopale v 3 kategorijah, članice A, B in C. Tekmovale so v vaji s hidrantom, vaji raznoternosti, štafetnem vezanju vozlov in gasilskem testu. Srečanja članic so se udeležile tudi dve naši ekipi. Članice C so se uvrstile na 8. mesto, članice A pa na 11. mesto. Fotografije.

21. gasilski rally Logatec

Na vroče nedeljsko popoldne sta se ženska in moška ekipa udeležili 21. gasilskega rallyja za memorial Jožeta Albrehta v Logatcu. Na vajah smo morali pokazati znanje iz reševanja poškodovane osebe, avtomobilske nesreče, travniškega požara, tehnične težave in trodelnega napada. V ženski kategoriji je nastopilo 5 ekip, v moški pa 10. Gasilci PGD Ivanje selo so dosegli 8. mesto, gasilke pa so se uvrstile na odlično 2. mesto. Nekaj slik najdete v naši fotogaleriji.

130 let PGD Rakek

V soboto, 8.7.2017, smo se v velikem številu udeležili praznovanja 130-letnice PGD Rakek. Praznovanje se je začelo s parado ešalona in vozil od pošte Rakek do OŠ Rakek, kjer je bilo glavno prizorišče. Prireditve so se udeležili še ostali gasilci iz GZ Cerknica in ostalih GZ ter nekateri visoki gostje. Podelili so najvišja priznanja Gasilske zveze Slovenije, gasilci PGD Rakek pa so s pomočjo sofinanciranja s strani URSZR kupili prezračevalnik, katerega sta predstavnika URSZR, izpostave Postojna, simbolno predala v uporabo. Več si lahko preberete v prispevku Notranjsko Primorskih novic in ogledate v fotogaleriji NPN.

7. Ivanjska zankarjada in gasilska veselica

V soboto, 1.7.2017, se je po naši vasi odvijala 7. Ivanjska zankarjda s štiri zanimivimi vajami (štafeta z vedrovko, frucomanija, navezava orodja, vrtiljak). Tekmovanja se je udeležilo 6 ekip. Slavila je ekipa PGD Ivanje selo 2 in s tem zagotovila, da prehodni pokal ostane doma. Po uradnem zaključku pa je sledila veselica z ansamblom Erazem. Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.