Prevzem vozila PGD Grahovo

V soboto, 24. junija, smo se udeležili slovesnega prevzema novega gasilskega vozila za prevoz moštva (GVM-1) v Grahovem. Vozilo bo društvu služilo za različne namene prevoza moštva, tako mladine na različne vaje in tekmovanja, kot operative na posredovanja ob intervencijah. Gasilcem PGD Grahovo želimo srečno ter varno vožnjo. Po uradnem delu je sledila zabava s skupino Malibu.

Foto: Ljubo Vukelič

Pokal Martin Krpan 2017

V soboto, 24.6., je v Novi vasi na Blokah potekalo mladinsko tekmovanje GZ Cerknica za pokal Martina Krpana. Desetine so se pomerile v mokri vaji s hidrantom za mladince in v vaji razvrščanja za mladince. Ekipa mladincev PGD Ivanje selo je dosegla 6. mesto. Fotografije.

Prikazna vaja ob 130-letnici PGD Rakek

V sklopu praznovanja 130-letnice delovanja PGD Rakek se je v nedeljo, 18.6.2017, v okolici pošte na Rakeku odvijala prikazna vaja, katere namen je bil prikazati delo gasilcev širši javnosti. Na vaji so poleg domačih gasilcev sodelovali še gasilci PGD Cerknica, PGD Unec in PGD Ivanje selo, predstavili pa so se tudi jamarski reševalci iz JRC Postojna.
Prikazna vaja se je odvila preko treh točk, kjer se je predstavilo posredovanje v primeru požara na osebnem vozilu, posredovanje ob prometni nesreči dveh osebnih vozil in posredovanje ob požaru v večstanovanjskem objektu. Vsako posredovanje je spremljalo strokovno komentiranje za katero je poskrbel Boštjan Triler, PGD Postojna. Po končani prikazni vaji so si obiskovalci, katerih je bilo med 150 in 200, ogledali še vsa sodelujoča gasilska vozila in tehniko. Nekaj slik najdete v naši fotogaleriji in tukaj.

Zaključek tečaja VG

V petek in soboto so v Grahovem potekali zaključni izpiti na tečaju za Višjega gasilca (VG). Petkov urnik je bil namenjen teoretičnem delu, kjer so tečajniki odgovarjali na vprašanja izpraševalca iz GZS, v soboto pa je potekal še praktični del. Na praktičnem delu so tečajniki pokazali vso pridobljeno znanje iz celotnega tečaja. V našem društvu tako pozdravljamo 3 nove Višje gasilce. Čestitamo!

Slika je simbolna.

130 let PGD Cerknica in razvitje novega prapora

V soboto, 10.6.2017, je osrednja enota v občini Cerknica, PGD Cerknica, praznovala svojo 130-letnico delovanja. Praznovanja so udeležili visoki gostje, kolegi iz Avstrije in Hrvaške ter ostala društva GZ Cerknica. V to čast so pripravili gasilsko parado po ulicah Cerknice, osrednji prireditveni prostor pa je bil za gasilskim domom. Ob tej priložnosti so gasilci PGD Cerknica razvili tudi nov prapor, katerega sliko je upodobil slikar Tomaž Perko. Po uradnem delu je sledilo druženje ob zvokih glasbe ansambla Jureta Zajca. Prispevek NPN. Prispevek Občina Cerknica.

Foto: Ljubo Vukelič

Regijska orientacija 2017

V soboto, 10.6.2017, je v Babnem Polju, GZ Loška dolina, potekala regijska orientacija, katere so se udeležili tekmovalke in tekmovalci iz GZ Vrhnika, Logatec, Cerknica ter Loška dolina. Naše barve so zastopali mladinci, ki so si z odličnim tekom in vajami zagotovili 2. mesto in s tem nastop na državnem tekmovanju! Ekipi in mentorju čestitamo!

Vabilo na 7. Ivanjsko zankarjado in gasilsko veselico

Z veseljem Vam sporočamo, da letos 7. Ivanjska zankarjada in gasilska veselica BOSTA!

Vse ekipe, ki se želijo malo nasmejati, pridobiti novega znanja in imajo tekmovalni duh, vabimo, da se udeležijo našega tekmovanja, ki bo 1.7.2017 ob 17. uri v Ivanjem selu. Točke se bodo odvijale po vasi. Prijave se zbirajo na e-mail: zanhrestak1@gmail.com do vključno 25.6.2017. Veselimo se srečanja z vami.

VABILO
RAZPIS

Ostale, ki niso tako tekmovalni in raje kaj dobrega popijejo in pojejo, pa vabimo, da se nam pridružijo od 20. ure dalje na odlično zabavo, ki nam jo bodo ustvarili člani ansambla ERAZEM, domači gasilci pa bomo veseli vsake kupljene srečke iz našega bogatega srečolova. Izkupiček bo namenjen nakupu AED enote.

Lepo vabljeni!

Vaje operative – trodelni napad

Na tokratnih operativnih vajah smo obnovili znanje iz trodelnega napada. Povedali smo, kje in s kakšnim namenom ga uporabljamo, kaj sestavlja trodelni napad, itd. Nato smo se razdelili v dve skupini, ena je vadila sestavo sesalnega voda in rokovanje z MB, druga pa postavitev tlačnega voda od MB do ročnikov. Zaradi zelo vročega vremena smo namesto zaščitnih oblek uporabljali kombinezone. Fotografije.