OBVESTILO: Požarna ogroženost naravnega okolja

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

R A Z G L A Š A

veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 1. aprila 2017 na območju celotne države. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor. Prejemnike tega dokumenta prosimo, da z njegovo vsebino seznanijo pristojne organe, enote in osebe znotraj njihovih organizacij.

Datum: 31. 03. 2017

Regijski kviz 2017

V soboto, 18.3.2017, je v organizaciji GZ Logatec in PGD Rovte potekal regijski kviz gasilske mladine. Na omenjeno tekmovanje se je uvrstila tudi naša ekipa pripravnikov. Po dobrih časih na praktičnem delu in odličnem znanju na teoretičnem delu, so na koncu pripravniki osvojili 1. mesto in si s tem zagotovili nastop na državnem kvizu, ki bo potekal 1. aprila v Šmartnem pri Litiji. Čestitamo!

Sprejem med operativo

Na dan mučenikov smo v operativno enoto PGD Ivanje selo sprejeli novo članico, a za vstop je morala najprej pokazati nekaj znanja. Za dokaz, da je na vstop pripravljena, je morala opraviti manjši praktični preizkus. Med intervencijo se je poškodoval gasilec in zaradi poškodb obležal na tleh. Katja je kot vodja ekipe bolničarjev morala oskrbeti poškodovanega gasilca in ga prenesti do mesta prevzema ekipe NMP. Na koncu pa je, kot se za gasilce spodobi, dobila še hladen tuš. Katji želimo, da bo svoje delo v operativni enoti opravljala resno, z vso odgovornostjo ter bila za zgled ostalim članom operativne enote. Katja, čestitamo!

Občinski kviz 2017

V soboto, 4.3.2017, je v Novi vas potekal občinski kviz gasilske mladine GZ Loška dolina in GZ Cerknica. Skupaj se je tekmovanja udeležilo 29 ekip, naše društvo pa je zastopalo 6 ekip. Med 12 ekipami so pionirji osvojili 12., 8. in 7. mesto, mladinci 10. in 5. mesto med 11 ekipami, pripravniki pa 1. mesto. Ekipa pripravnikov se je s tem uvrstila na regijski kviz, ki bo potekal v Rovtah, GZ Logatec. Vsem mentorjem in ekipam čestitamo. Fotografije s tekmovanja pa najdete TUKAJ.

DSC_1041

Vaje bolničarjev – TPO in AED

Na tokratnih vajah bolničarjev smo skozi teorijo predstavili nujna stanja, ki lahko povzročijo nenadno smrt, temeljni postopki oživljanja (ocena stanja zavesti, sprostitev dihalne poti in ocena dihanja, zunanja masaža srca in umetno dihanje), stabilni bočni položaj za nezavestnega, ravnanje pri zapori dihalne poti s tujkom, splošna navodila in posebnosti pri oživljanju, uporaba AED, temeljni postopki oživljanja odrasle osebe, otrok, utopljencev, možnosti okužbe pri TPO. Sledil je še prikaz pravilnega pristopa do osebe, katera potrebuje pomoč in prikaz izvajanja TPO.

DSC_1019

DSC_1023