Sprejem med operativo

Danes smo v operativno enoto sprejeli osebo nežnejšega spola. Operativka je postala Sara. Kot dokaz, da je za vstop pripravljena, je morala pogasiti manjši požar v naravi. Sari želimo, da delo v gasilskih vrstah še naprej opravlja tako vestno in zavzeto, kot do sedaj, da bo svoje znanje širila naprej na podmladek in bila dobra in uspešna operativka. Čestitamo! Slike si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

DSC_9919

Nočne vaje operative

Tokrat smo vaje operative izvedli med tednom in v nočnem času na območju Industrijske cone Podskrajnik II. Preigravali smo različne scenarije – požar v naravi, požar tovornjaka, prometna nesreča. Posebno pozornost smo dali pravilni uporabi opreme, hitremu iznosu ponesrečenca iz vozila in s tem osvežili znanje iz prej omenjenih postopkov. Po vsaki vaji je sledila analiza. Slike iz vaj najdete v naši fotogaleriji.

DSC_9869

3. tekmovanje s starimi ročnimi brizgalnami

V nedeljo, 17.6.2016, pa smo prvič nastopili na 3. tekmovanju starih ročnih brizgaln v organizaciji PGD Nova vas na Blokah. Nastopilo je skupaj 8 ekip, 2 pionirski, 2 ženski in 4 mešane ekipe. Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo 10 članov z našo brizgalno iz leta 1928. Ekipo, ki se je tekmovanja letos udeležila prvič, so sestavljali člani, stari od 16 pa do 84 let. Naloga vsake ekipe je bila najhitreje in s čim več stare opreme, katera je prinesla dodatne točke, zbiti dve tarči. Med pionirskimi ekipami so slavili člani PGD Nova vas, med ženskami članice PGD Postojna, med mešanimi pa že tretjič zapored člani PGD Bezuljak, ki so prejeli prehodni pokal v trajno last. Naša ekipa je z najstarejšim članom zasedla odlično 3. mesto med mešanimi ekipami in 4. mesto v skupni razvrstitvi, kjer so slavili člani PGD Bezuljak. Več iz tekmovanja si lahko preberete v prispevku in na strani PGD Postojna, fotografije pa si lahko ogledate v FOTOGALERIJI, video pa TUKAJ.

DSC_9851

19. srečanje članic v Lazah

V soboto, 16.7.2016, smo se članice A in B udeležile 19. srečanja članic v Lazah. Tekmovalke smo se med seboj pomerile v vaji s hidrantom, vaji raznoternosti, štafetni navezavi orodja in reševanju kviza. Naša mlajša ekipa je osvojila 6. mesto od skupaj 12-ih ekip v konkurenci, članice B pa 7. Mesto v svoji konkurenci. Kljub nekaj težavam na progi, smo dale vse od sebe in bile zadovoljne z izidom. Tokrat nam je bilo vreme bolj naklonjeno kot prejšnja leta. Nismo se ustrašile parih kapljic dežja, ki so nas prijetno pohladila med in po tekmovanju. Na srečo je vreme brez dežja zdržalo in z nami zaplesalo v ritmih Biserov. Nekaj slik najdete tukaj.

Nina Hribljan

laze7

20. gasilski rally v Logatcu

V nedeljo, 10.7., je na območju Logatca potekal že 20. gasilski rally za memorial Jožeta Albrehta, katerega se vsako leto z veseljem udeležimo. Tokrat je naše društvo po dolgem času zastopala ženska ekipa. Vaje so se izvajale v petih etapah po ulicah Logatca in njegovi neposredni bližini. Vaje so bile naslednje: reševanje in triaža petih ponesrečencev, spretnostna vožnja (premagovanje poligona in ovir na njem), gašenje gorečega vozila (napad čez in skozi ovire ter na lestev), vaja presenečenja-korakanje in požar v naravi. Ekipa je na koncu osvojila 3. mesto za kar jim čestitamo!

IMAG2371

IMAG2373

IMAG2376

IMAG2382

6. Ivanjska zankarjada in podelitev činov Gasilec

V soboto, 2.7.2016, smo na domačem terenu organizirali 6. Ivanjsko zankarjado, katere se je udeležilo 5 ekip. Tekmovalci so se pomerili na 4 točkah: hitro zvijanje cevi, štafeta z vedrovko, štafetna navezava orodja, nogomet z naprtnjačami. Domače društvo ste zastopali 2 ekipi, ekipa članov in ekipa članic. Članice so zasedle 5. mesto, člani pa 1. mesto in tako je prehodni pokal, ki po treh zaporednih zmagah ostane zmagovalni ekipi v trajni lasti, ostal v domačem društvu.

Po končani razglasitvi rezultatov pa je sledila podelitev činov Gasilec GZ Cerknica. Tečajniki so v začetku letošnjega leta obiskovali omenjeni tečaj in ga zaključili v aprilu. Tečaj je uspešno zaključilo vseh 7 naših tečajnikov. Čestitamo!

Po uradnem delu pa je sledila še zabava s skupino Nalet ter bogatim srečelovom do poznih jutranjih ur. Nekaj fotografij iz tekmovanja, podelitve činov in veselice si lahko ogledate v fotogaleriji.

DSC_9733