Tekmovanje v Ivančni Gorici

V soboto, 28.5., je v centru Ivančne Gorice potekalo že 23. tradicionalno meddruštveno tekmovanje članov in članic za pokal KS Ivančna Gorica. Na tekmovanju so se pomerile 3 ekip v kategoriji članic in 11 ekip v kategoriji članov. Ekipe so se pomerile v vaji razvrščanja in vaji z motorno brizgalno. Tekmovanja smo se udeležili tudi mi s pomlajeno ekipo članov A. Kmalu po nastopu zadnje ekipe je sledila razglasitev rezultatov. Zasedli smo 6. mesto, kar je za ekipo, ki je v tej sestavi tekmovala šele na drugem tekmovanju, solidna uvrstitev. Foto utrinke iz tekmovanja pa najdete v naši fotogaleriji.

DSC_9364

Slavoloki za novo vozilo PGD Unec

Danes je bilo za sosednje društvo pomemben dan. V garažo gasilskega doma so pripeljali novo vozilo GVV-1. V čast prihoda novega vozila smo s pomočjo gasilcev PGD Unec, PGD Rakek in PGD Cerknica pripravili slavoloke. Sledil je ogled vozila in okrepčilo. Gasilcem PGD Unec želimo, da jim bo vozilo dobro in dolgo služilo, da bo čim manjkrat uporabljeno na intervencijah in večkrat na vajah. Pri postavljanju slavolokov je iz našega društva sodelovalo 5 gasilcev. Nekaj slik najdete TUKAJ.

DSC_9316

Občinska orientacija 2016

Na lepo sončno soboto je v organizaciji PGD Grahovo potekala občinska orientacija. Tekmovanja se je udeležilo 61 ekip iz GZ Loška dolina in GZ Cerknica. Iz PGD Ivanje selo se je tekmovanja udeležilo 8 ekip. Pionirji so zasedli 10. mesto, pionirke 5. in 6. mesto, mladinci 8. in 19. mesto, mladinke 4. mesto, pripravnice 2. mesto ter pripravniki 1. mesto. Na regijsko orientacijo sta se tako uvrstili ekipi pripravnic in pripravnikov. Vsem tekmovalcem in mentorjem čestitamo. Nekaj fotografij najdete v fotogaleriji. Rezultati tekmovanja so objavljeni TUKAJ.

DSC_9279

Florjanova maša 2016

Na nedeljo, 8.5., je v farni cerkvi v Planini potekala že tradicionalna Florjanova gasilska maša, katere se vsako leto udeležimo gasilci iz sektorja Rakek ter PGD Planina in PGD Laze-Jakovica. Po maši je sledilo družabno srečanje v organizaciji PGD Unec. Iz PGD Ivanje selo se je maše udeležilo 13 gasilcev.

DSC_0354

Vaje operative – požari v naravi 2. del

Tokratne vaje operative so potekale kot sektorske vaje. Vaje so potekale na Osrednjem vadbišču Slovenske vojske – Počku, kjer so bili pogoji za izvajanje vaj glede na letni čas precej dobri. Po skupinah se je delalo na treh različnih točkah: gašenje s pehotno enoto (gasilske metle, izpihovalniki, naprtnjače), gašenje z nizkim tlakom (napad iz GVC), gašenje z VT (podaljševanje VT-ja). Sledila je zaključna vaja s predpostavko, da je prišlo do večjega travniškega požara, na katerem pa je zaradi vetra prihajalo do preskokov. Enote sektorja Rakek so se uspešno spopadle z ognjem in ga pogasile. Po koncu je sledila analiza in okrepčilo v gasilskem domu na Rakeku. Na vajah je skupaj sodelovalo 33 gasilcev iz treh društev s 6 vozili. Iz našega društva se je vaj udeležilo 10 gasilcev. Slike iz vaj pa najdete v FOTOGALERIJI.

DSC_9234

DSC_9188