Vaje pripravnikov, 22.8.2015

Na tokratnih vajah pripravnikov smo si najprej ogledali vozilo GV-1 s pripadajočo opremo, nato pa delali na prometnem zavarovanju kraja dogodka in razsvetljavi le tega s pomočjo prenosnih reflektorjev in agregata. Pripravnike smo najprej seznanili z opremo za zavarovanje kraja dogodka in pravilno uporabo le te. Pri postavitvi razsvetljave na težje dostopne terenu smo si pomagali z agregatom in reflektorjema. Na koncu je sledila še manjša zaključna vaja. Vaje se je udeležilo 5 pripravnikov.

DSC_7905

DSC_7914

Požari v nestanovanjskih stavbah, 15.8.2015

Ob 14.47 je v Pikovniku, občina Cerknica, zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje s hlevom. Gasilci PGD Otave, Cajnarje, Begunje in Cerknica so ob pomoči gasilcev PGD Grahovo, Rakek, Unec, Sveti Vid in Rakitna iz gorečega objekta pravočasno odstranili živino in kmetijsko mehanizacijo ter lokalizirali in pogasili požar. Zgorelo seno so prekopali in dodatno zalivali z vodo. Sanacija pogorišča poteka s pomočjo tovornih vozil dveh lokalnih prevoznikov. Požarišče si je ogledala policija ter poveljnik GZ Cerknica. Zaradi izpada električne energije ni delovalo hidrantno omrežje in so bile aktivirane vse gasilske cisterne v GZ Cerknica ter PGD Rakitna. V pripravljenosti so bili tudi gasilci PGD Nova vas in Velike Bloke. Požarno stražo tekom noči so izvajali gasilci PGD Bezuljak, Sveti Vid, Otave, Ivanje selo in Begunje. Dne 16.8.2015 ob 9.00 so v naselju Pikovnik, občina Cerknica, gasilci PGD Begunje, Bezuljak in Cerknica pomagali pri čiščenju in odpravi posledic požara na gospodarskem poslopju.

DSC_7846

DSC_7849

DSC_7850

Vaje pripravnikov, 14.8.2015

Tokratne vaje pripravnikov smo izvedli v Ivanjskem logu, kjer smo vadili s curki. Pripravniki so ob tem spoznali kakšne oblike curkov poznamo, katere ročnike uporabljamo za zunanje in notranje gašenje. Ob tem pa smo še preverili delovanje črpalk in opravili test vseh cevi. Po koncu je sledila še analiza in pospravljanje opreme. Na vaji je sodelovalo 5 novih pripravnikov, ki bodo predvidoma proti koncu leta začeli z osnovnim tečaje za gasilca. Nekaj slik pa najdete tule.

DSC_7802