OBVESTILO

Ostalo nam je še nekaj letošnjih koledarjev. Če smo slučajno koga izpustili ali ga ni bilo doma ter bi želel še kakšnega več, naj se obrne na Žana Hrestaka na zanhrestak1@gmail.com.

Obvestilo

Prebivalce Ivanjega sela obveščamo, da jih bomo v teh prazničnih dneh kot vsako leto obiskali s koledarjem in lepimi željami. Vsem vaščanom se že sedaj zahvaljujemo za vsak vaš dar, ki ste ga namenili nam, da smo z novo veliko pridobitvijo, ki smo jo letos uspešno pripeljali do konca, hitrejši, odzivnejši in bolje opremljeni. Vaš prispevek rešuje življenja.

Obenem pa Vas obveščamo, da nam še vedno lahko namenite 0,5% dohodnine, za kar Vam bomo zelo hvaležni! Obrazec najdete na povezavi Donacija za namenitev dela dohodnine

DSC_6719

Prireditev ob zaključku akcije Stopimo skupaj za gasilce

V petek, 12. decembra 2014, je Gasilska zveza Slovenije organizirala prireditev ob zaključku akcije »STOPIMO SKUPAJ ZA GASILCE«. Športna dvorana v Logatcu je kar »pokala po šivih«. Za to so poskrbeli gasilci z njihovo množično udeležbo in nastopajoči stand up komik Tin Vodopivec ter glasbeni skupini XX Vocal Group in Rok’n Band. Program je spretno povezovala Mojca Mavec. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju.

Zadnje dni januarja in v začetku februarja 2014 je dobršen del Slovenije prizadela naravna katastrofa – žledolom. Ledeni oklep, ki sta ga povzročila dež in nizke temperature, je vztrajal več dni. Zaradi poškodb na električnem omrežju je približno 250.000 ljudi ostalo brez električnega toka. Žledolom je povzročil zaprtje številnih cest. Največja škoda je nastajala na prometni in energetski infrastrukturi ter v gozdovih.

Pripadniki gasilskih enot so bili vse dni te naravne nesreče na terenu in pomagali prebivalstvu. S cestišč so odstranjevali drevesa in vejevje ter zagotavljali prevoznost večine državnih in lokalnih cest. Pomagali so pri odstranjevanju žleda iz električnih vodnikov in objektov. Ob izpadu električne energije so občanom pomagali z elektroagregati ter zagotavljali komunikacijo, ko so odpovedali sistemi telefonije. Pomagali so pri reševanju in evakuacijah v primerih, ko so objekte ogrožali plazovi ter viseče drevje in je bil onemogočen dostop z osebnimi vozili. Gasilci so organizirali prevoze občanov do zdravstvenih služb, trgovin ter zagotavljali drugo nujno oskrbo in pristojnim službam pomagali čistiti okolico električnih vodnikov.

V intervencijah je sodelovalo preko 41.000 operativnih gasilcev, ki so opravili več kot 334.000 delovnih ur. Poškodovalo se je 127 gasilcev. Pri delu je bilo uporabljene zelo veliko opreme kot so motorne žage, elektroagregati, motorne in potopne črpalke ter podobno. Vrednost poškodovane opreme znaša preko 700.000 evrov. Po zaključku interveniranja se je Gasilska zveza Slovenije vključila v niz dobrodelnih akcij, s katerimi je zbirala finančna sredstva za nakup najnujnejše opreme za gasilske enote po Sloveniji. Nabavljeno opremo je nato razdelila na zaključni prireditvi v Logatcu.

Gasilci PGD Ivanje selo smo se tudi udeležili priredtive, kjer smo prejeli dve motorni žagi Husqvarna, model 550 XP.

Izdelava voščilnic

Na Miklavžev dan je naša mladina izdelovala voščilnice, ki jih bodo prejela vsa društva v GZ Cerknica in vaščani, stari nad 80 let. Letošnje voščilnice so v obliki rokavičk in so avtorsko delo naše mladine. Po koncu je sledila pica za vse, ki so čez leto pridno delali in se udejstvovali različnih tekmovanj.

DSC_6647

DSC_6653

DSC_6657