Načrtovani izklop električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica, nadzorništvo Cerknica obvešča odjemalce, da bo v soboto, dne 22.11.2014, od 5:30 do 15:30 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ČISTILNA NAPRAVA RAKEK, DOVCE 2003, IVANJE SELO-HRIB 1970, IVANJE SELO-VAS, RAKEK ŠKOCJANSKA 2012, RAKEK-DOVCE 1971, UNEC-AVTOCESTA 1976, UNEC-HRIB 1934, UNEC-KOVIND 1986, UNEC-VAS, HRIBCE 2008. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d., se svojim odjemalcem zahvaljuje za razumevanje.

Izklop elektrike

Regijski kviz, 15.11.2014

Tokratno soboto sta se ekipa mladink in pripravnikov udeležila regijskega kviza v organizaciji PGD Bevke. Kviz bi moral biti izveden že prejšnjo soboto v Loški dolini, vendar zaradi izrednih razmer, takrat to ni bilo možno izpeljati, zato se današnjega tekmovanja tudi niso morali udeležiti ekipe iz GZ Loška dolina. Praktične vaje so potekale v gasilskem domu, teoretični del pa v POŠ Bevke. Ekipa mladink je osvojila 6. mesto, ekipa pripravnikov pa 3. mesto. Na državni kviz, ki bo že prihodnjo soboto v Črenšovcih, odhajajo prvo in drugo uvrščene ekipe iz vsake kategorije. Čestitamo našima ekipama za dosežen rezultat.

DSC_6442

DSC_6447

DSC_6461

Poplave meteorne vode, 7.11.2014

7.11.2014 6:30
Ob 6:30 smo dobili poziv, da se moramo z opremo za črpanje zglasiti na sprejemnem mestu pri Krajcarju. Od tam smo bili skupaj z gasilci PGD Rakek napoteni na področje Vidma v Cerknici. Prečrpali smo vodo s poplavljenega cestišča, poplavljenih hiš, garaž in kleti. Po končani sanaciji na Vidmu smo bili poslani v podjetje Mineralka, kjer smo s kolegi iz PGD Rakek s pomočjo njihovega VT očistili proizvodne prostore podjetja. Sledilo je polnjenje protipoplavnih vreč za zaščito prej omenjenega podjetja. Sodelovali smo 4 gasilci z enim vozilom. Dopoldanski ekipi se je popoldne pridružilo še 9 gasilcev, vendar njihova pomoč na območju Cerknice ni bila potrebna. Med vožnjo domov pa smo bili obveščeni o poplavljeni kleti v Ivanjem selu in poplavljeni regionalni cesti Rakek – Logatec pod viaduktom Ivanje selo. Pred našim prihodom so stanovalci s potopno črpalko sami izčrpali vodo iz kleti in naša pomoč ni bila potrebna. Zato smo se premaknili pod viadukt. Zavarovali smo kraj dogodka, usmerjali promet, izčrpali vodo in obvestili pristojne službe o zamašenem jašku. Več slik pa je v naši fotogaleriji.

DSC_6376

Delovna nesreča v gozdu – nenapovedana vaja

V nedeljo, 2.11.2014, ob 17.32 so se nekaterim operativcem našega društva oglasili pozivniki in prileteli sms-i z vsebino: VAJA – DELOVNA NESREČA OB GOZDNI CESTI IVANJE SELO-RAKEK – NA ULOVKI. Nenapovedana društvena vaja se je izvedla z namenom, da se preveri stanje organiziranosti, usposobljenosti in opremljenosti operativne enote PGD Ivanje selo, preveri operativno uporabnost sistema zvez ZARE ter sistema obveščanja in alarmiranja, preveri usposobljenost, reagiranje in ukrepanje operativcev v primeru več nepredvidenih situacij ob intervenciji. Po scenariju vaje se je med vlačenjem hlodovine v gozdu prevrnil traktor. Delavca je vrglo s traktorja, traktor pa se je prevrnil na bok. Hlodovina, katero je vlekel delavec, ga je stisnila. Utrpel je poškodbe noge in težko diha. Iz traktorja izteka pogonsko gorivo. Zaradi nepazljivosti, mimoidoča oseba odvrže prižgan cigaret ravno na razlito pogonsko gorivo, katero se vname. Gasilci PGD Ivanje selo smo razsvetlili kraj dogodka, požarno zavarovali prevrnjen traktor in mu odklopili akumulator, omejili in sanirali iztekajoče gorivo, omejili in pogasili požar ter oskrbeli ponesrečenega delavca. Vaje se je udeležilo 7 gasilcev z dvema voziloma. Izpostavil bi skoraj nedelujoč sistem ZA-RE. Problemi nastajajo zaradi nedelovanja repetitorja na Slivnici. Namreč, zatajili so nekateri pozivniki, ReCO Postojna je bil preko kanala 27 neslišen, zelo slabo slišen tudi kanal 43. Pristojne službe na URSZR so o težavah obveščene in težavo odpravljajo. Več slik najdete v FOTOGALERIJI.

DSC_0272