Odlični rezultati na regijski orientaciji

V soboto, 14.6.2014, je na Brezovici pri Borovnici potekala regijska orientacija. Tja sta odšli tudi naši 2 mladinski ekipi. Ekipa mladincev (Mark, Kristjan, Nik) so osvojili odlično 2. mesto ekipa mladink (Karin, Tadeja, Alja) pa 1. mesto. Obe ekipi sta se neposredno uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 13. septembra 2014, ob 9.00 v organizaciji PGD Sovjak (GZ Sveti Jurij ob Ščavnici). Vsem tekmovalcem in tekmovalkam iskrene čestitke! V domačem kraju pa smo jim pripravili manjši sprejem.

20140614_125404

DSC_0963

Obvestilo Elektra Ljubljana

Obveščamo vas, da bo zaradi nujnih obnovitvenih del na 110-kilovoltnem daljnovodu med Vrhniko in Logatcem, ki je bil podrt ob žledolomu, v nedeljo, 15. junija, od 8-ih do 12. ure motena oziroma prekinjena oskrba z električno energijo na območju Logatca, Cerknice in Loške doline.
Če bo vreme slabo, bodo dela na daljnovodu prestavljena na popoldne med 15. in 18.30 uro.

Srebrno priznanje občine Cerknica

V petek, 13.6.2014, ob 18.uri se je odvijala svečana seja občinskega sveta občine Cerknica s podelitvijo občinskih priznanj. S strani občine Cerknica smo gasilci PGD Ivanje selo prejeli srebrno priznanje na podorčju zaščite, reševanja in pomoči ob intervenciji Žledolom 2014.

DSC_5234

13. Maistrov memorial na Uncu

V soboto, 7.6.2014, v dopoldanskem času je na Uncu potekalo že 13. tekmovanje pionirjev za pokal Rudolfa Maistra. Iz našega društva se je tekmovanja udeležila ena ekipa. Pomerili so se v vaji z vedrovko, prenašanju vode in vaji razvrščanja. Med 8. ekipami, so naši pionirji osvojili 7. mesto. Vsem tekmovalcem in mentorjem čestitke za dosežen rezultat.

Destina pionirjev
Desetina pionirjev
Prenos vode
Prenos vode
Med vajo prenos vode
Med vajo prenos vode
Vaja razvrščanja
Vaja razvrščanja

14. gasilski rally terenskih vozil v Postojni

V lepem in vročem sobotnem popoldnevu 7.6.2014 je potekal že 14. gasilski rally terenskih vozil v Postojni. Pomerilo se je 5 ženskih in 25 moških ekip. Pomerili smo se na 6. vajah. Še pred startom smo opravili zamenjavo pnevmatik na vozil. Med samim tekmovanjem pa smo osvežili zanje iz tehničnega reševanja, oskrbi poškodovanega gozdarja, spretnosti vožnji, zamenjavi verige na motorni žagi, poznavanju pravil v cestnem prometu. Na koncu je sledila še vaja presenečanja, na kateri smo podrli tudi rekord vaje. Vseeno pa to ni bilo dovolj za kašen dober rezultat. Dosegli smo 18. mesto, kar je bilo za mlado ekipo (Žan, Nejc, Nejc, Tim) zelo solidno. Več slik najdete tukaj in na strani PGD Postojna.

Ekipa pred startom
Ekipa pred startom
Vaja pred začetkom
Vaja pred začetkom
Vaja tehničnega reševanja
Vaja tehničnega reševanja
Oskrba ponesrečenega gozdarja
Oskrba ponesrečenega gozdarja
Napad v obratni smeri
Napad v obratni smeri
Menjava verige na motorni žagi
Menjava verige na motorni žagi
Spretnostna vožnja
Spretnostna vožnja
Spretnostna vožnja
Spretnostna vožnja
Vaja na cilju
Vaja na cilju

DSC_0761

Vaje PP, 3.6.2014

Takšne in drugačne rane so del vsakdanjika. Pa naj si gre za odrgnino, vreznino, udarnino… vsaka potrebuje svoj tretma. Danes smo s pomočjo fotografij različnih ran šli skozi teoretično oskrbo in vse skupaj še praktično prikazali. Ker sedaj že nekaj vemo o prvi pomoči in oskrbi ran, je sprva vsak sam povedal kako bi oskrbel dano rano, nato pa smo skupaj prišli do pravilne oskrbe in jo tudi praktično izvedli. Glede na to, da se bliža konec šolskega leta in s tem dopusti, so bile to tudi zadnje vaje do septembra.

DSC_5113