Občinsko tekmovanje – Matevž Hace 2017

V soboto, 24.9.2017, je v Ložu potekalo občinsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Naše barve sta zastopali ekipa članov B in pionirjev. Člani so se pomerili v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja in teoretičnem testu in so v svoji kategoriji zasedli 2. mesto. Pionirji so tekmovali v vaji z vedrovko, prenosu vode ter vaji razvrščanja in zasedli 6. mesto. Ekipa članov B se je s tem rezultatom zagotovila nastop na regijskem tekmovanju. Čestitamo! Fotografije pa v fotogaleriji.

4. tekmovanje s starimi ročnimi brizgalnami

Tokrat smo se udeležili 4. tekmovanja s starimi ročnimi brizgalnami, ki že tradicionalno poteka v Novi vasi na Blokah. Letošnja ekipa je bila v enaki sestavi kot lanska. Na tekmovanju je nastopilo 8 ekip v kategorijah mladincev, članic in članov. V ekipi članov smo zaradi nekaj smole dosegli 5. mesto. V ekipi smo imeli tudi najstarejšega tekmovalca, ki pa se je letošnji nagradi odpovedal, zato je to nagrado prejel drugi najstarejši tekmovalec, in to je bil tudi naš član, Franc Štefančič. Ker nas veseli druženje in obujanje spominov iz starih časov, se naslednje leto ponovno snidemo. TULE najdete nekaj fotografij.

20. srečanje članic v Lazah

V soboto, 15.7.2017, je v Lazah potekalo že 20. srečanje članic, katerega se je udeležilo 27 ekip. Tekmovalke so nastopale v 3 kategorijah, članice A, B in C. Tekmovale so v vaji s hidrantom, vaji raznoternosti, štafetnem vezanju vozlov in gasilskem testu. Srečanja članic so se udeležile tudi dve naši ekipi. Članice C so se uvrstile na 8. mesto, članice A pa na 11. mesto. Fotografije.

21. gasilski rally Logatec

Na vroče nedeljsko popoldne sta se ženska in moška ekipa udeležili 21. gasilskega rallyja za memorial Jožeta Albrehta v Logatcu. Na vajah smo morali pokazati znanje iz reševanja poškodovane osebe, avtomobilske nesreče, travniškega požara, tehnične težave in trodelnega napada. V ženski kategoriji je nastopilo 5 ekip, v moški pa 10. Gasilci PGD Ivanje selo so dosegli 8. mesto, gasilke pa so se uvrstile na odlično 2. mesto. Nekaj slik najdete v naši fotogaleriji.

17. gasilski rally terenskih vozil Postojna

V soboto, 3.6.2017, se je 4-članska ekipa udeležila že 17. gasilskega rallyja v Postojni, tokrat z rekordnim številom ekip (48 ekip) do sedaj. Štart in cilj tekmovanja je bil pri taborniški koči na Mačkovcu. Od tam nas je proga vodila po gozdnih in magistralnih cestah, med potjo pa smo morali opraviti s 5 kontrolnimi točkami. Ekipa je v kategoriji članov na koncu dosegla 11. mesto med zelo dobro konkurenco 41 ekip, kjer so zmago slavili gasilci PGD Veliko Ubeljsko. V kategoriji članic je nastopilo 7 ekip, tukaj so slavile članice PGD Studenec. Za najbolj “zagriženo” ekipo so pokal prejeli gasilci PGD Kobarid-enota Vrsno, za fair play pa gasilci iz JVP Opatija, ki so to nagrado predali PGD Kobarid, kateri so pomagali gasilcem PGD Razdrto pri menjavi poškodovane pnevmatike. Nekaj fotografij najdete tukaj.

3. tekmovanje s starimi ročnimi brizgalnami

V nedeljo, 17.6.2016, pa smo prvič nastopili na 3. tekmovanju starih ročnih brizgaln v organizaciji PGD Nova vas na Blokah. Nastopilo je skupaj 8 ekip, 2 pionirski, 2 ženski in 4 mešane ekipe. Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo 10 članov z našo brizgalno iz leta 1928. Ekipo, ki se je tekmovanja letos udeležila prvič, so sestavljali člani, stari od 16 pa do 84 let. Naloga vsake ekipe je bila najhitreje in s čim več stare opreme, katera je prinesla dodatne točke, zbiti dve tarči. Med pionirskimi ekipami so slavili člani PGD Nova vas, med ženskami članice PGD Postojna, med mešanimi pa že tretjič zapored člani PGD Bezuljak, ki so prejeli prehodni pokal v trajno last. Naša ekipa je z najstarejšim članom zasedla odlično 3. mesto med mešanimi ekipami in 4. mesto v skupni razvrstitvi, kjer so slavili člani PGD Bezuljak. Več iz tekmovanja si lahko preberete v prispevku in na strani PGD Postojna, fotografije pa si lahko ogledate v FOTOGALERIJI, video pa TUKAJ.

DSC_9851

19. srečanje članic v Lazah

V soboto, 16.7.2016, smo se članice A in B udeležile 19. srečanja članic v Lazah. Tekmovalke smo se med seboj pomerile v vaji s hidrantom, vaji raznoternosti, štafetni navezavi orodja in reševanju kviza. Naša mlajša ekipa je osvojila 6. mesto od skupaj 12-ih ekip v konkurenci, članice B pa 7. Mesto v svoji konkurenci. Kljub nekaj težavam na progi, smo dale vse od sebe in bile zadovoljne z izidom. Tokrat nam je bilo vreme bolj naklonjeno kot prejšnja leta. Nismo se ustrašile parih kapljic dežja, ki so nas prijetno pohladila med in po tekmovanju. Na srečo je vreme brez dežja zdržalo in z nami zaplesalo v ritmih Biserov. Nekaj slik najdete tukaj.

Nina Hribljan

laze7

20. gasilski rally v Logatcu

V nedeljo, 10.7., je na območju Logatca potekal že 20. gasilski rally za memorial Jožeta Albrehta, katerega se vsako leto z veseljem udeležimo. Tokrat je naše društvo po dolgem času zastopala ženska ekipa. Vaje so se izvajale v petih etapah po ulicah Logatca in njegovi neposredni bližini. Vaje so bile naslednje: reševanje in triaža petih ponesrečencev, spretnostna vožnja (premagovanje poligona in ovir na njem), gašenje gorečega vozila (napad čez in skozi ovire ter na lestev), vaja presenečenja-korakanje in požar v naravi. Ekipa je na koncu osvojila 3. mesto za kar jim čestitamo!

IMAG2371

IMAG2373

IMAG2376

IMAG2382

6. Ivanjska zankarjada in podelitev činov Gasilec

V soboto, 2.7.2016, smo na domačem terenu organizirali 6. Ivanjsko zankarjado, katere se je udeležilo 5 ekip. Tekmovalci so se pomerili na 4 točkah: hitro zvijanje cevi, štafeta z vedrovko, štafetna navezava orodja, nogomet z naprtnjačami. Domače društvo ste zastopali 2 ekipi, ekipa članov in ekipa članic. Članice so zasedle 5. mesto, člani pa 1. mesto in tako je prehodni pokal, ki po treh zaporednih zmagah ostane zmagovalni ekipi v trajni lasti, ostal v domačem društvu.

Po končani razglasitvi rezultatov pa je sledila podelitev činov Gasilec GZ Cerknica. Tečajniki so v začetku letošnjega leta obiskovali omenjeni tečaj in ga zaključili v aprilu. Tečaj je uspešno zaključilo vseh 7 naših tečajnikov. Čestitamo!

Po uradnem delu pa je sledila še zabava s skupino Nalet ter bogatim srečelovom do poznih jutranjih ur. Nekaj fotografij iz tekmovanja, podelitve činov in veselice si lahko ogledate v fotogaleriji.

DSC_9733