Požari v stanovanjskih stavbah, 24.7.2017

Ob 18.20 nas je ReCO Postojna aktiviral v pripravljenost zaradi dima v objektu na Rakeku. Kmalu zatem je sledil izvoz, saj je zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša. Posredovali smo gasilci PGD Rakek, Unec, Cerknica in Ivanje selo. Pogasili smo goreče ostrešje in podstrešje stanovanjske hiše. Preventivno smo ostrešje prekrili s PVC folijo. Na kraju so bili tudi delavci elektro podjetja in Policija. Uničeno je ostrešje in podstrešje hiše. Fotografije.

Požari v gradbenih in inž. objektih, 15.5.2017

Ob 19.58 je zagorelo v industrijskem objektu podjetja Kemis na Vrhniki, kjer zbirajo odpadna olja in ostale nevarne snovi. Aktivirani so bili gasilci iz GZ Vrhnika, kasneje pa še enote iz GZ Logatec, GZ Cerknica, ter poklicni gasilci GB Ljubljana in Kranj. Skupaj je na intervenciji sodelovalo 256 gasilcev, na zdravstveni primarni triaži je sodelovalo 27 oseb, 24 policistov in 5 oseb službe za podporo. Aktiviran je bil tudi celoten štab CZ Vrhnika. Enajst oseb je bilo evakuiranih in so bili začasno nameščeni pri sorodnikih. Požar so gasilci pogasili v zgodnjih jutranjih urah. Vzrok požara še ni znan, nastala pa je velika gmotna škoda. Iz GZ Cerknica so na pomoč odšli gasilci PGD Rakek, Cerknica, Begunje z 28 gasilci in 4 vozili ter ekipa za pomoč pri vodenju regijskemu poveljniku, v kateri je bil tudi naš član. Gasilci PGD Ivanje selo smo bili v pripravljenosti z moštvom ter IDA.

Prispevek Siol.net
Prispevek 24ur.com

Požar ob progi, 15.5.2017

Ob 16:28 nas je ReCO Postojna obvestil o več požarih ob železniški progi med Lazami in Rakekom. Po pregledu prej omenjen trase smo gasilci PGD Ivanje selo in Rakek pogasili podrast ob železniški progi na skupni površini okoli 150 kvadratnih metrov. Požare je povzročila okvara zavor železniške kompozicije. Nekaj fotografij najdete tudi tukaj.

Požari v stanovanjskih stavbah, 22.4.2017

Ob 20.02 nas je ReCO obvestil o požaru v objektu na Uncu, občina Cerknica. Gorelo je v starejši stanovanjski hiši. Posredovali smo gasilci PGD Unec, Rakek in Ivanje selo, ki smo požar, ki se je začel v garaži, pogasili. Nastalo je nekaj materialne škode. Gasilci smo pregledali stavbo s termo kamero in jo prezračili. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari na travniških površinah, 1.4.2017

Ob 16.11 nas je ReCO Postojna obvestil, da je potreben pregled terena ob železniški progi, saj je bil opažen dim. Pričeli smo s pregledom terena od meje občin Logatec/Cerknica do železniške postaje Rakek. Na odseku dolgem približno 5 km smo pogasili dva železniška pragova in okrog 20 kvadratnih metrov trave in podrasti. Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Ivanje selo.

Požari na sredstvih cestnega prometa, 2.10.2016

Ob 17.28 je na avtocesti Unec – Logatec, na viaduktu Ivanje selo, v odbojno ograjo trčilo osebno vozilo. Iz vozila se naj bi tudi kadilo. Gasilci PGD Cerknica, Rakek, Ivanje selo in Logatec ter GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, posuli izlite tekočine in poskrbeli za odklop akumulatorja. Odzvalo se je 10 gasilcev, vendar naše nadaljnje posredovanje ni bilo potrebno, ker do požara ni prišlo.

prometna1

prometna2

Požari na sredstvih cestnega prometa, 15.8.2016

Ob 15:35 nas je ReCO Postojna obvestil o požaru vozila v Ivanjem selu. Na AC med Uncem in Logatcem pri vasi Ivanje selo v občini Cerknica, je avtomobil prebil varovalno mrežo, zletel z avtoceste na bližnje polje, trčil v drevo in pri tem zagorel. Posredovali smo gasilci PGD Ivanje selo in Rakek, ki smo na lokaciji pogasili goreče vozilo, požar trave na površini 70 kvadratnih metrov ter eno drevo. Izvajali smo požarno varovanje, odklopili akumulator in pomagali Policiji. V nesreči je bila ena oseba poškodovana, katero smo oskrbeli. Avtomobil je uničen. Fotografije. Video pa si lahko ogledate tukaj.

DSC_0045